Citigroup надасть ФРС новий план щодо капіталу після провалу стрес-тестів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup надасть ФРС новий план щодо капіталу після провалу стрес-тестів

194
Американський банківський гігант Citigroup, який за підсумками стрес-тестів банківської системи США не зможе досягти мінімального рівня капіталу при пропонованих заходах щодо його розподілу серед акціонерів, має намір надати Федрезерву нові плани, йдеться в повідомленні банку. Про це повідомляє РИА Новости.
"Згідно з результатами, Citigroup перевищив вимоги стрес-тестів без пропонованих дій з капіталом. Однак ФРС заперечила проти пропонованих банком заходів щодо повернення капіталу акціонерам. У цьому світлі банк планує надати Федрезерву нові плани щодо розподілу капіталу пізніше цього року, у відповідність до вимог регулятора", - зазначає банк.
Водночас Citigroup додав, що планує зберегти рівень дивідендних виплат на поточних позначках.
Citi є одним з кращих великих банків за показниками капіталу. Достатність банківського капіталу першого рівня (tier 1 ratio) на кінець грудня 2011 року становить 11,8%. ФРС оцінила значення цього показника при гіпотетичному стресовому економічному сценарії на позначці в 5,9% без застосування заходів щодо капіталу, які запропонував банк. Однак з урахуванням даних заходів і при стресовому сценарії даний показник опуститься до 4,9%, що нижче планового показника регулятора в 5%.
При цьому регулятор вважає, що Citigroup буде задовольняти необхідні показники щодо капіталу, якщо не буде збільшувати дивіденди або викуповувати власні акції з ринку.
"Можливо, інвестори будуть розчаровані, - вважає директор інвестиційної компанії Christofferson, Robb & Co. Майкл Шемі, якого цитує агентство Bloomberg. - Схоже, що Citi висунув занадто агресивні плани щодо капіталу".
Разом з Citigroup стрес-тести не пройшли Ally Financial, MetLife і SunTrust.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас