Ріелтори сумніваються, що плани Азарова щодо будівництва дешевого житла здійсненні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ріелтори сумніваються, що плани Азарова щодо будівництва дешевого житла здійсненні

Нерухомість
662
Київські ріелтори сумніваються в реалістичності планів прем'єр-міністра України Миколи Азарова щодо будівництва доступного житла, але забудовники вважають, що це можливо, якщо частину витрат на себе візьме держава.
Про це пише газета Сегодня, посилаючись на слова опитаних співробітників ріелторських та будівельних фірм.
Як відомо, вчора Азаров розповів, скільки має коштувати доступне житло: "Двокімнатна квартира повинна бути площею до 50 квадратних метрів, а вартість квадратного метра не повинна перевищувати $500".
Таким чином ціна квартири, за оцінками глави уряду, складе близько 200 тисяч гривень ($25 тис.). Він змалював таку схему кредитування: початковий внесок 50 тисяч грн., решту суми сім'я отримає від держави в кредит на 10 років під 2% річних. "Доведеться платити приблизно 15 тисяч грн. на рік, або близько 1500 грн. на місяць", - сказав Азаров.
У той же час співробітник великої столичної ріелторської фірми вважає, що "будівельні компанії підуть у мінус при такій ціні житла". "Можливо, десь не в Києві і містах-мільйонниках таке можливо, але там і проблема з житлом не стоїть так гостро", - вважає він.
У той же час опитані виданням забудовники заявили, що така схема цілком може запрацювати, але тільки за тієї умови, що держава буде брати частину витрат на себе.
"Такі проекти успішно реалізуються у багатьох країнах. Будувати житло за озвученими цінами можливо. Але тільки за умови, що держава забезпечить безкоштовну землю і підключення до водопроводу, газу, електрики", - пояснив віце-президент Української будівельної асоціації Мілан Паєвич.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас