Експерт: Україна знайшла больову точку в газових переговорах з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україна знайшла больову точку в газових переговорах з Росією

Енергетика
5880
Україна в переговорах про зниження ціни на газ знайшла "больову точку" Росії - зменшення споживання газу. Саме цим пояснюються різкі заяви керівництва "Газпрому" щодо української ГТС.
Таку думку в ефірі "5 каналу" заявив незалежний експерт з енергетичних питань Володимир Саприкін.
За його словами, "сьогодні йде певна конфронтація між керівництвом України і Росії в газовій сфері. Україна, м'яко кажучи намацала больову точку - це зменшення споживання російського газу".
"Це дуже не сподобалося Російській Федерації, і сьогодні лунають жорсткі заяви від "Газпрому", що буде нуль транзиту, також керівництво Росії не утримується від жорстких заяв", - наводить слова експерта УНІАН.
Також Саприкін зазначив, що будівництво Росією обхідних газопроводів - це особиста стратегія Володимира Путіна, яка не залежить від україно-російських газових відносин, але від позиції України залежать масштаби будівництва цих газопроводів, зокрема "Південного потоку".
"Південний потік" буде будуватися, проте від України залежить, якими будуть масштаби - чи буде чотири гілки, або одна", - зазначив експерт.
Нагадаємо, що Україна веде з Росією тривалі переговори про зниження ціни на газ, яку Київ вважає несправедливою, а самі контракти - "кабальними". 6 березня президент України Віктор Янукович заявив, що Україна буде скорочувати закупівлі російського газу у зв'язку з його високою ціною.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас