Банки США, що пройшли стрес-тести, збільшують розмір дивідендів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки США, що пройшли стрес-тести, збільшують розмір дивідендів

149
Американські банки JPMorgan Chase & Co., Bank of New York Mellon Corp., Morgan Stanley, Wells Fargo і US Bancorp, які успішно пройшли стрес-тести, проведені Федеральною резервною системою, оголосили про підвищення дивідендних виплат і викуп з ринку власних акцій, випливає з повідомлень банків.
Зокрема, JPMorgan Chase підвищує розмір квартальних дивідендів, які будуть виплачені акціонерам 30 квітня, на 0,05 долара - до 0,30 долара на одну звичайну акцію. Також банк планує викуп власних акцій з ринку на суму 15 млрд доларів, з яких 12 млрд припадають на 2012 рік, а викуп на 3 млрд повинен відбутися до закінчення I кварталу 2013-го.
Bank of New York Mellon повідомив про намір викупити свої акції на 1,6 млрд доларів і при цьому зберегти розмір квартальних дивідендів на поточній позначці в 0,13 долара на акцію протягом найближчого року.
Morgan Stanley в свою чергу підтвердив, що ФРС не має заперечень проти плану щодо капіталу фінансової компанії на поточний рік, який включає можливу купівлю ще 14% акцій компанії Morgan Stanley Smith Barney і збереження дивідендних виплат за звичайними і привілейованими акціями на поточних позначках.
Wells Fargo збільшить розмір квартальних дивідендів за I квартал поточного року до 0,22 долара на одну звичайну акцію з 0,10 долара, які планувалися раніше.
US Bancorp також повідомив про підвищення квартальних дивідендних виплат на 56% - до 0,78 долара на одну звичайну акцію.
JP Morgan, Bank of America, Morgan Stanley, US Bancorp поряд з PNC Financial, BB & T успішно пройшли банківські стрес-тести в США і отримали схвалення своїх планів щодо капіталу з боку Федрезерву. Водночас чотири великі американські банки - Citigroup, Ally Financial, MetLife і SunTrust не пройшли стрес-тести.
Стрес-тести полягали в аналізі стійкості найбільших гравців банківського сектора у важких економічних умовах. Умови нинішнього стрес-тесту включали піковий рівень безробіття на рівні 13%, 50-відсоткове падіння цін на акції, 21-відсоткове зниження цін на житло. При такому сценарії, за прогнозами ФРС, 19 холдингових банківських компаній можуть понести збитки на рівні приблизно 534 млрд доларів за дев'ять "стресових" кварталів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас