Пекін пом'якшує обмеження кредитування для найбільших банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пекін пом'якшує обмеження кредитування для найбільших банків

Кредит&Депозит
139
Регулятори Китаю пом'якшують обмеження обсягів та умов кредитування для трьох з чотирьох найбільших банків країни, заявили агентству Bloomberg представники фінансових організацій на умовах анонімності.
Сповільнення зростання експорту, промислового виробництва і роздрібних продажів в січні-лютому змусило Пекін переглянути підхід до регулювання грошово-кредитного ринку, вважають експерти.
Зростання кредитування в Китаї сповільнилося в цьому році, оскільки значна частина фізичних осіб і компаній, що потребують грошей, знімає гроші з депозитних рахунків замість звернення по кредити.
За даними джерел Bloomberg, Комісія з регулювання банківської діяльності КНР в тому числі збільшила допустиме відношення кредитів до депозитів для Industrial & Commercial Bank of China, найбільшого банку країни, до 63%. Показник за минулий рік при цьому не розкривається.
Відповідно до законодавства КНР про банківську діяльність, кредити не можуть перевищувати 75% банківських депозитів, проте з минулого року комісія ввела більш жорсткі заходи, щоб стримати стрімке зростання кредитування.
Як підрахував Bloomberg, на 30 вересня 2011 р. чотири провідні банки Китаю мали депозити на 39,5 трлн юанів ($6,2 трлн). Таким чином, збільшення ліміту на кожен відсотковий пункт дозволяє їм розширити обсяги кредитування на 395 млрд юанів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас