Слухання щодо поправки Джексона-Веніка почнуться у четвер у фінансовому комітеті сенату США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слухання щодо поправки Джексона-Веніка почнуться у четвер у фінансовому комітеті сенату США

182
Фінансовий комітет сенату конгресу США в четвер розгляне питання про скасування обмежувальної відносно РФ зовнішньоторговельної поправки Джексона - Веніка, повідомив РИА Новости у вівторок представник прес-служби комітету.
"Слухання розпочнуться в четвер о 10 ранку (18:00). Триватимуть вони, як очікується, декілька годин", - сказав співрозмовник агентства.
Поправка Джексона - Веніка була ухвалена американським конгресом в 1974 році і вводила обмеження на торгівлю з СРСР. Причиною схвалення поправки стала відсутність в Радянському Союзі свободи еміграції. Зараз поправка формально продовжує діяти відносно держав-правонаступників СРСР. З 1989 року США щорічно вводили мораторій на дію поправки, проте конгрес офіційно її не скасовував.
Представники адміністрації США не раз говорили, що при збереженні поправки Джексона - Веніка американський бізнес не зможе повною мірою користуватися перевагами, які дасть членство Росії в СОТ.
Остаточно Росія приєднається до СОТ влітку цього року.
За словами президента США і членів його адміністрації, в конгресі є чимало прихильників скасування поправки. Декілька сенаторів і конгресменів підтверджували ці заяви. Багато республіканців проте налаштовані проти зняття обмежень на торгівлю з РФ.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас