Колесников: Швидкісний рух в Україні окупиться за 5-6 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесников: Швидкісний рух в Україні окупиться за 5-6 років

Казна та Політика
2117
Витрати на організацію швидкісного руху в Україні окупляться за 5-6 років. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесников сьогодні в Чехії під час брифінгу після урочистої передачі Україні першого з двох поїздів чеської компанії Skoda, передає кореспондент РБК-Україна.
"Є два варіанти... організувати швидкісний рух. Щоб, скажімо, з Києва до Дніпропетровська дістатися за півтори години, а до Донецька необхідно прокласти нове полотно. Тут ми зіткнулися з тим..., що Україна, яка була частиною СРСР, після Другої світової війни не змогла розвести вантажний і пасажирський рух. Тому дійсно підготовка шляхів складна... Але 160 км... "Укрзалізниця" та її колектив зробили все можливе і неможливе, щоб такий рух організувати... Фінансово це затратно. Але... буквально протягом 5-6 років цілком окупно, що для інфраструктурних проектів дуже хороший термін", - відповів Колесников на запитання про кількість витрачених коштів для організації швидкісного руху.
Раніше Колесников заявив, що в Україні за 5 років швидкісні потяги повинні повністю замінити пасажирський склад.
Нагадаємо, 11 березня 2012 р. в Одеський порт прибули перші два комплекти міжрегіональних електропоїздів Hyundai Rotem. За словами заступника гендиректора "Укрзалізниці" Леоніда Лобойка, вже відвантажені третій і четвертий міжрегіональні електропоїзди, які прибудуть в Україну в середині квітня, а п'ятий і шостий - у першій декаді травня 2012 р. Введення в експлуатацію 6 електропоїздів буде здійснено до 1 червня 2012 р. Усього "Укрзалізниця" отримає 10 нових міжрегіональних електропоїздів у дев'ятивагонній комплектації у Hyundai для впровадження в Україні швидкісного залізничного руху. Контракт на постачання поїздів був підписаний 16 грудня 2010 року.
Колесников прогнозував початок руху швидкісних поїздів Hyundai в цьому році до травневих свят. Квиток в другий клас поїзда Hyundai буде коштувати близько 220 грн, а відстань від столиці до Харкова можна буде подолати за 3,5 години, до Львова - за 4,5 години, до Донецька - за 5,5 годин.
Раніше Колесников повідомляв, що швидкісний рух поїздів стартує в Україні з 15 травня 2012 року. "Між чотирма містами України буде організовано прискорений рух поїздів зі швидкістю до 180 км/год, який почне працювати з 15 травня", - сказав Колесников.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас