Кінах: З наближенням виборів енергетична безпека стає заручником політичних ігор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: З наближенням виборів енергетична безпека стає заручником політичних ігор

Енергетика
129
Заява опозиції про необхідність термінового звернення до суду на "Газпром" ніщо інше, як приклад того, як перед виборами енергетична безпека стає заручником політичних ігор. Таку думку в коментарі УНН висловив народний депутат з фракції Партії регіонів Анатолій Кінах.
На його думку, Україна ще не вичерпала всі можливості ведення переговорів з газового питання, тому піднімати питання про подачу в суд на "Газпром" не вчасно.
"Україна і Росія є і будуть важливим фактором енергетичної стабільності в Європі. Навіть з запуском Південного потоку малоймовірно, адже Південний потік - суто політичний проект, - роль України як транзитера суттєво не зменшиться", - зазначив народний депутат.
Він підкреслив значення України в питанні поставок російського газу в Європу. На думку Кінаха, важливість української ГТС стала зрозумілою в моменти максимально низьких температур взимку.
"Тому Україні слід проявляти витримку, а також зробити все можливе для того, щоб діалог з пошуку балансу інтересів між постачальниками, транзитерами і споживачами газу відбувався в тристоронньому порядку, обов'язково за участю Європейського Союзу", - підкреслив А.Кінах.
Народний депутат вважає, що Україна енергетично самодостатня держава, але необхідно поступово зменшувати споживання російського газу.
Нагадаємо, лідер парламентської фракції НУ-НС Микола Мартиненко озвучив низку вимог до влади, серед яких, зокрема, і необхідність звернення в міжнародний суд для вирішення газового питання.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас