Греції доведеться додатково скоротити видатки на 5,5% ВВП протягом двох років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греції доведеться додатково скоротити видатки на 5,5% ВВП протягом двох років

Казна та Політика
103
Греції потрібно скоротити витрати бюджету додатково на 5,5% ВВП в 2013 і 2014 роках, щоб вкластися в показники дефіциту бюджету, схваленого в рамках другої програми зовнішньої фінансової підтримки на 130 млрд євро, повідомляє агентство Reuters з посиланням на отриманий ним звіт Єврокомісії.
ЄК зазначає, що схвалені Грецією на початку поточного року додаткові скорочення витрат на 1,5% ВВП повинні дозволити скоротити початковий дефіцит бюджету (без урахування виплат боргу) до 1% в поточному році.
"Проте поточні оцінки свідчать про значну бюджетну "дірку" в 2013-2014 роках. Тому значні додаткові скорочення витрат повинні бути схвалені Грецією в найближчі місяці, зокрема коли країна буде переглядати свій середньостроковий бюджет в травні 2012 року", - йдеться в звіті.
Греція буде отримувати транші фінансової підтримки в обмін на реалізацію програми відновлення економіки і скорочення бюджетного дефіциту. Перевіряти відповідність результатів дії влади країни і програми буде щоквартально "трійка".
В рамках першого пакету допомоги Греція хронічно не вкладалася в мету своєї макроекономічної програми, кредитори вимагали додаткових заходів оптимізації бюджету, транші кредитів затримувалися, нервуючи фінансові ринки і ставлячи країну на грань першого в історії єврозони дефолту.
Для отримання кредитів другого пакету фіндопомоги Греції необхідно досягти початкового профіциту бюджету 1,8% ВВП в 2013 році і 4,5% - в 2014-му.
"Нинішня політика недостатня для приведення держбюджету до цих цілей. Уряду доведеться знайти нові заходи (щодо скорочення витрат на 5,5% ВВП) до червня 2012 року", - йдеться в звіті.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас