До видобутку донецького газу хочуть долучитися канадці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До видобутку донецького газу хочуть долучитися канадці

Енергетика
209
Донбас стає справжнім газовим Клондайком. Слідом за британською нафтовою корпорацією "Шелл" отримати право видобутку донецького газу мають намір і канадці.
Газодобувна компанія "Куб-Газ", яка належить Kulczyk Oil Ventures Inc (Канада), вирішила промислово розробляти Макіївське газоконденсатне родовище, яке розташоване у Донецькій, Луганській і Харківській областях, пише Сегодня.
Місцева влада "Куб-газу" в його намірах не відмовляє. На минулій сесії донецької облради депутати погодили клопотання про надання надр у користування "Куб-газу" для промислової розробки Макіївського родовища в Краснолиманському районі.
Але дозвіл облради - це всього лише перший крок отримати добро на видобуток в Україні. "Клопотання дається компанії, щоб вона зверталася до Києва, в Держслужбу за спеціальними дозволами. Дана Держслужба і видає документ, який дає право на розробку надр", - пояснив Вадим Котов, голова Комісії облради з питань екології та природних ресурсів. В облраді також говорять, що канадці за законом мають першочергове право на розробку надр. "Це тому, що ТОВ "Куб-газ" за свій рахунок вивчило і визначило запаси газу в даній зоні", - зазначає Вадим Котов.
Власне в Донецькій області в Краснолиманському районі буде розроблятися невелика ділянка - всього 7 кв. км, у той час як в Луганській - 70,2 кв. км. "Загальні запаси Макіївського родовища 1,5 млрд. куб. м, а на Донецьку область припадає близько 10% цього обсягу. Плануємо видобувати 250 тис. куб. м. на добу", - пояснив гендиректор ТОВ "Куб-газ" Сергій Панчук.
На майданчиках макіївського родовища зараз в роботі дві свердловини. "Одна з них знаходиться в бурінні, друга - в експлуатації. На другій вже працюють близько 90 осіб - дві бригади бурильників і дві бригади підземного і капремонту свердловин. Вони працюють позмінно. Ліцензійна площа на території Донецької області дуже маленька, і ми подивимося, чи будуть там свердловини", - відзначає він.
У канадській компанії запевняють, що на екологію їх видобуток не вплине. "При бурінні та будівництві свердловин використовуємо ізольовані матеріали та захоронення відходів на спеціально відведених площах", - говорить Панчук.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас