НБУ посилив вимоги до інкасаторських автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ посилив вимоги до інкасаторських автомобілів

513
Національний банк України (НБУ) затвердив зміни до інструкції з організації перевезення валютних цінностей та інкасації коштів, посиливши вимоги до інкасаторських автомобілів.
Відповідне рішення закріплене постановою НБУ від 30 січня 2012 року (№ 26), яка зареєстрована в Міністерстві юстиції 20 лютого.
Згідно з документом, банкам відводитися менше трьох років на заміну парку неброньованих інкасаторських автомобілів броньованим транспортом.
"Банки мають право використовувати куплений до набрання чинності цієї постанови броньований автотранспорт згідно з ДСТУ 3975-2000 першого, другого, а також третього класу захисту (який не обладнаний відповідно до вимог цієї постанови) протягом семи років з дати введення його в експлуатацію, а неброньований оперативний автотранспорт - до 1 січня 2015 року. Протягом цього терміну банки зобов'язані рівномірно щокварталу забезпечувати заміну неброньованого оперативного автотранспорту на броньований оперативний автотранспорт", - йдеться в постанові.
Постанова також передбачає, що спеціалізований банківський автотранспорт повинен бути обладнаним інкасаторськими сейфами та спеціальними пристроями для зберігання цінностей.
Як пояснив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник начальника управління неторгових і касових операцій ПУМБа Максим Салутін, дане рішення Нацбанку направлено, серед іншого, на підвищення безпеки інкасаторів і забезпечення схоронності цінностей, що перевозяться.
"Слід очікувати, що зазначені вимоги збільшать вартість утримання інкасаторської служби, що, природно, призведе до певного подорожчання послуг інкасації", - додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас