Рада схвалила у 1-му читанні законопроект про мораторій на штрафи "спрощенців" у 2012р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада схвалила у 1-му читанні законопроект про мораторій на штрафи "спрощенців" у 2012р

Казна та Політика
694
Верховна Рада України схвалила в першому читанні законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо вдосконалення податкових норм (№ 9661-д), що передбачає введення мораторію на застосування штрафів у 2012 році до суб'єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.
За ухвалення такого рішення у вівторок проголосували 258 депутатів з 419 зареєстрованих в залі.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" глава парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики, в законопроекті враховано більшість пропозицій підприємців - "спрощенців".
"Документ передбачає введення мораторію на застосування адміністративних стягнень за окремі порушення податкового законодавства протягом цього року. Зокрема, це стосується порушень у заповненні податкових декларацій, сплати єдиного податку в розмірі 15% для підприємців першої та другої груп, які здійснюють діяльність, не зазначену у свідоцтві, помилок у веденні книги доходів і витрат", - сказав він.
Крім того, законопроект пропонує надати виробникам і торговцям ювелірними виробами і дорогоцінними металами можливість застосовувати спрощену систему, спрощує процедуру постановки на облік платників єдиного податку платниками ПДВ тощо.
В.Хомутинник зазначив, що в майбутньому всі ініційовані зміни в податкове законодавство профільний комітет буде вносити комплексно.
Як повідомлялося, профільний комітет запропонував об'єднати на базі урядового законопроекту № 9661 шість законопроектів, які передбачають зміни в Податковий кодекс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас