Skoda передала Україні перший двоповерховий поїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Skoda передала Україні перший двоповерховий поїзд

6122
Віце-прем'єр міністр - міністр інфраструктури України Борис Колесников оглянув і прийняв в Чехії перший двоповерховий електропоїзд, передбачений для України і розроблений компанією Skoda Vagonka, пишуть Подробности.
У вівторок українська делегація проїхалася в новому поїзді у випробувальному центрі чеської залізниці, вже 14 березня він відправиться до Харкова і 22 - 25 березня вже пройдуть його випробування на українській залізниці.
"Ми плануємо зробити велике кільце між 3-ма українськими містами-мільйонниками: Харків - Дніпропетровськ - Донецьк", - повідомив Колесников журналістам після відвідування електропоїзда. "Ціна поїзда? Близько 20 мільйонів євро. Але мова йде про потяг на 620 місць, з них 45 місць першого класу. Тобто, ціна, якщо на сьогоднішній день брати, повністю відповідає Крюківському вагонобудівному заводу. Хоча це поїзди незрівнянного класу", - зазначив Колесников.
За словами віце-прем'єра, вартість квитка на цей потяг буде нижчою від вартості автобусного квитка на міжміських маршрутах. "Я не хочу розкривати зараз ціну (вартість квитка на двоповерховий потяг Skoda)... Вона буде трохи меншою, ніж для проїзду в автобусі. Але за якістю набагато вище", - сказав він.
Всі вагони поїзда обладнані бездротовим доступом до мережі інтернет Wi-Fi і кондиціонерами, які будуть охолоджувати повітря влітку і нагрівати взимку. Відповідаючи на запитання журналістів щодо цін на проїзд у такому електропоїзді, віце-прем'єр підкреслив: "Я не хочу зараз розкривати ціни, але це буде трошки дешевше від проїзду на автобусі аналогічної відстані, але за якістю значно вище".
У свою чергу перший заступник генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") Микола Сергієнко додав, що по Україні такий електропоїзд курсуватиме зі швидкістю 160 кілометрів на годину.
В цілому, в планах "Укрзалізниці" отримати в 2012 році 15 поїздів від корпорації Hyundai (Корея) і 2 двоповерхові електропоїзди від компанії Skoda Vagonka.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас