На підготовку до Євро-2012 Україна витратила 41 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На підготовку до Євро-2012 Україна витратила 41 млрд грн

Казна та Політика
435
За чотири роки на підготовку до Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році витратили 41,7 млрд грн, повідомили в Національному агентстві з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату.
Як повідомив заступник голови Національного агентства з підготовки Євро-2012 Валерій Жалдак, інвестиції у підготовку до чемпіонату вітаються. "Ми розділяємо інвестиції в підготовку до Євро-2012, тому що є спортивна інфраструктура, яка безпосередньо стосується Євро, і те, що відноситься до нього побічно. В цілому загальна сума інвестицій у підготовку стадіонів та аеропортів становить близько 20 млрд грн", - сказав він.
Під час підготовки до чемпіонату було витрачено 7194,4 млн грн на будівництво нових і реконструкцію діючих стадіонів, при цьому на реконструкцію та будівництво тренувальних баз витратили 344,4 млн грн.
Найбільше коштів для підготовки в Україні вклали в розвиток транспортної інфраструктури. При цьому на розвиток аеропортів в усіх містах, що приймають чемпіонат, держава витратила 10 млрд грн.
У той же час будівництво і розвиток доріг загального користування обійшлися державі у 18 млрд грн, ще півтора мільярда пішли на будівництво та реконструкцію доріг комунальної власності.
На будівництво залізнично-автомобільного та Подільського мостових переходів через Дніпро було витрачено майже 2 млрд грн.
Між тим, в державній цільовій програмі також було передбачено 418,47 млн грн для реставрації та ремонту будівель театрів, музеїв, концертних організацій, будівництво та реконструкцію об'єктів Шевченківського національного заповідника. На інші заходи, не розписані в цільовій програмі, було витрачено 784,76 млн грн.
Нагадаємо, урядова програма з підготовки до Євро-2012 передбачає фінансування у розмірі 117 млрд грн, що включає державне фінансування і кошти інвесторів.
Як повідомлялося, західні ЗМІ висвітлюють проблему високих цін на проживання в українських готелях під час Євро-2012. Одним з рішень, якщо ситуація з цінами не зміниться, розглядається можливість повернення футбольних фанатів додому після матчу.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас