В Україні стрімко зростає кількість збиткових підприємств хлібопекарської галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні стрімко зростає кількість збиткових підприємств хлібопекарської галузі

683
Частка збиткових підприємств хлібопекарської галузі в Україні в 2011 році збільшилася до 40%, повідомив голова ради об'єднання Укрхлібпром Олександр Васильченко.
"Якщо в 2010 році збитковим було лише кожне третє підприємство галузі, то за підсумками минулого року таких уже понад 40%", - сказав він в інтерв'ю виданню "Власть денег".
За його словами, прибуток всіх українських підприємств галузі в 2011 році склав 133 млн грн.
"Тобто в середньому на кожен завод виходить трохи більше 80 тис. грн. Ні про який технічний розвиток за таких фінансових результатів мова йти не може, оскільки зараз тільки одна промислова хлібопекарська піч коштує близько 180 тис. євро", - зазначив глава Укрхлібпрому.
На його думку, через адміністративне регулювання цін на хліб хлібопекарська галузь України є непривабливою для інвесторів.
"Факти говорять самі за себе: за останні роки у нас не було жодного іноземного інвестора", - зазначив Васильченко.
Глава Укрхлібпрому також зазначив, що за всі роки незалежності в Україні побудовано лише кілька нових хлібопекарських підприємств, зокрема, хлібокомбінат № 10 в Дніпропетровську, хлібозавод Кулиничі в Харкові і хлібокомбінат в Полтаві.
"Вдалося побудувати ці підприємства, очевидно, завдяки преференціям з боку місцевих органів влади", - додав він.
У той же час, за його словами, протягом останніх декількох років в Україні низка підприємств хлібопекарської галузі припинили свою роботу.
"Тільки в Києві протягом п'яти років з ринку пішли три підприємства", - сказав Васильченко.
Нагадаємо, на початку року ходили чутки про швидке подорожчання в Україні хліба. Уряд назвав цю інформацію залякуванням.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас