Суд дав дозвіл забудувати Пейзажну алею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд дав дозвіл забудувати Пейзажну алею

861
Популярний сквер зі скульптурами котів і зайців, розташований в Києві на Пейзажній алеї, знову опинився під загрозою руйнування.
Сьогодні Вищий адміністративний суд скасував рішення апеляційного адміністративного суду про заборону будівництва на Пейзажній алеї, чим задовольнив бажання Міністерства закордонних справ забудувати Пейзажну алею і знищити сквер. Про це повідомляється в прес-релізі громадської організації "Збережи старий Київ".
"Ми будемо оскаржувати це рішення, проте на даний момент сквер знаходиться під загрозою знищення", - повідомила адвокат Марина Соловйова.
Протягом декількох років активісти організації та пересічні кияни домагалися заборони будувати на Пейзажній алеї, фактично, вимагали дотримуватися закону. Апеляційний суд виніс рішення на їхню користь. Але незважаючи на протидію будівництву всіх, включаючи вищі ешелони влади, до цих пір скверу загрожує знищення, наголошується в прес-релізі.
Територія Пейзажної алеї входить в буферну зону об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО - Софії Київської. Будівництво на цих ділянках без санкції Парижа суперечить Конвенції про охорону культурної спадщини, підписаній та ратифікованій нашою державою.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас