У Техасі бездомних використовують як Wi-Fi-точки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Техасі бездомних використовують як Wi-Fi-точки

60
Маркетингова компанія BBH Labs задіяла бездомних з американського міста Остін, штат Техас, як "роздавальників" мобільного інтернету, повідомляє Huffington Post.
До участі в проекті організатори залучили 13 місцевих бездомних. Людей одягли у футболки з написом "Я хотспот" і видали їм 4G-роутери.
За невеличкий внесок (оплата здійснюється через PayPal) люди поблизу "хотспота" можуть підключитися до роутера, який знаходиться у бездомного, і вийти в інтернет через Wi-Fi зі свого мобільного пристрою.
Організатори називають проект "благодійним". Усі пожертви, які роблять користувачі, отримають бездомні, які виступають в ролі хотспотів.
На сайті Homeless Hotspots (буквально - Бездомні хотспоти) можна ознайомитися з біографіями людей - учасників проекту, а також подивитися на карті, де в даний момент знаходиться той чи інший "хотспот".
На даний момент бездомні обслуговують учасників конференції SXSW Interactive, яка проходить в Остіні.
Проект діє в експериментальному режимі і зібрав змішані відгуки в Twitter. Деякі учасники конференції похвалили BBH Labs за те, що вони дали бездомним роботу, інші ж, навпаки, розкритикували їх за "використання людей як обладнання".
Нагадаємо, в 2010 році в американському місті Канзас-Сіті був помічений незвичайний Санта-Клаус, який в оточенні поліції і ельфів роздавав стодоларові купюри жителям бідних кварталів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас