Exxon Mobil зацікавилася видобутком сланцевого газу в Туреччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Exxon Mobil зацікавилася видобутком сланцевого газу в Туреччині

Енергетика
210
Американська нафтогазова компанія Exxon Mobil зацікавилася пошуками сланцевого газу в Туреччині спільно з державною енергетичною компанією Туреччини TPAO, повідомив генеральний директор турецької компанії Мехмет Уйсал.
"Ми провели дослідження, у нас великий потенціал видобутку сланцевого газу. Це приваблює багато іноземних компаній, зокрема Exxon Mobil", - заявив Уйсал в інтерв'ю журналістам. За його словами, зараз американська компанія оцінює потенціал Тракайя на заході Туреччини і замислюється про партнерство з ТРАО.
Tурецька компанія зацікавлена в досвіді американських компаній в горизонтальному бурінні і використанні обладнання для технології фрекінгу, що застосовується для витягання сланцевого газу.
"Процес видобутку сланцевого газу непростий. Не так багато компаній мають достатню інфраструктуру для буріння багатьох свердловин одночасно", - зазначив директор.
Відзначимо, в листопаді TPAO домовилася з найбільшою енергетичною компанією Європи Shell про пошук нафти і газу в Середземному морі та на південному сході Туреччини. Shell сподівається видобувати сланцевий газ в районі міста Діярбакир.
На даний момент найбільша нафтова компанія світу за ринковою капіталізацією Exxon займається розвідкою сланцевого газу в Польщі та Німеччині. Проте в компанії попередили, що комерційний видобуток в Європі почнеться не раніше, ніж через п'ять років, незважаючи на те, що в США видобутком сланцевого газу займаються вже не перший рік.
Нагадаємо, раніше компанія проводила дослідження на замовлення уряду США в 2011 році. Згідно з його результатами, Туреччина, Франція, Польща, Україна, ПАР, Марокко і Чилі є країнами з високим потенціалом видобутку сланцевого газу. Уряд США оцінює запаси сланцевого газу в Туреччині в 15 млн куб. футів.
Нещодавно також стало відомо про плани Польщі добувати сланцевий газ, щоб знизити залежність від російського Газпрому.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас