ДПС: Фінансування соціальних ініціатив президента не спричинить посилення фіскального тиску — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПС: Фінансування соціальних ініціатив президента не спричинить посилення фіскального тиску

Казна та Політика
362
Фінансування соціальних ініціатив президента України не призведе до посилення фіскального тиску і не потребуватиме екстрених заходів для різкого збільшення зборів до бюджету, запевнила Державна податкова служба України.
У зверненні прес-служби ДПС зазначено, що згідно з динамікою зборів та податків в даний час відсутня необхідність різкого збільшення зборів до бюджету.
В ДПС підкреслили, що надходження до державного бюджету України від податків і зборів за січень-лютий поточного року склали 27,9 млрд грн, що на 1,7 млрд грн більше показника аналогічного періоду минулого року.
У зазначений період збори податку на прибуток збільшилися на 1,8 млрд грн - до 11,5 млрд грн. Крім того, збільшилися збори податку на додану вартість на 500 млн грн, до - 12,9 млрд грн.
"Сьогодні моніторинг фіксує стабільний розвиток економіки з перспективою повільного зростання. За скоректованими прогнозами, податкові надходження трохи перевищать заплановані показники, в основному - внаслідок подальшої детінізації економіки", - зазначено в повідомленні ДПС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас