Зареєстровано законопроект про захист прав інвесторів житла у разі банкрутства кампаній-забудовників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зареєстровано законопроект про захист прав інвесторів житла у разі банкрутства кампаній-забудовників

Нерухомість
601
Народний депутат України, "регіонал" Олександр Фельдман зареєстрував законопроект про захист прав інвесторів житла у разі банкрутства кампаній-забудовників.
Як вказано в пояснювальній записці до законопроекту, фінансово-економічна криза призвела до зупинки великого числа об'єктів житлового будівництва. За даними Держкомстату, станом на 1 січня 2011 року, кількість таких об'єктів в Україні склала 4089 одиниць. Відомо, що зупинка житлового будівництва призводить до значних матеріальних збитків для інвесторів, а також до втрати ними прав на отримання житла за раніше укладеними інвестиційними договорами, оскільки при банкрутстві кампанії-забудовника об'єкт незавершеного будівництва включається до складу ліквідаційної маси і продається на невигідних для інвестора умовах. На отримання у власність квартир, які в майбутньому будуть добудовані, інвестори не можуть розраховувати, оскільки нова кампанія-забудовник не несе ніяких зобов'язань перед інвесторами, йдеться в пояснювальній записці.
Народний депутат пропонує не включати об'єкти житлового будівництва до складу ліквідаційної маси кампаній-банкрутів, а також передавати такі об'єкти в комунальну власність територіальних громад без додаткових умов для подальшого фінансування добудови об'єктів коштами місцевих бюджетів. Кабінету міністрів України пропонується розробити відповідний порядок передачі об'єктів.
Такий захід, на думку Фельдмана, дозволить добудовувати і вводити їх в експлуатацію незавершені об'єкти житлового будівництва, а також дасть можливість інвесторам, на підставі раніше укладених інвестиційних договорів, отримати у власність житло, будівництво якого вони профінансували.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас