Опозиція пророкує українцям у наступному році гіперінфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опозиція пророкує українцям у наступному році гіперінфляцію

1160
Перший заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв заявляє, що влада готується до гіперінфляції в 2013 році.
"Чомусь саме в ці дні, напередодні цих соціальних ініціатив приймається постанова, яка пропонує Міністерству фінансів, і, до речі, яку вже зареєстрували, можна вже побачити цю постанову... про так званий облік в умовах гіперінфляції, який планується (ввести в дію) з 2013 року", - сказав депутат в ефірі телекомпанії ICTV.
На думку Соболєва, влада готується до того, що впровадження соціальних ініціатив президента Віктора Януковича призведе до гіперінфляції.
Водночас він висловив думку, що в державному бюджеті на 2012 рік є кошти для підвищення соціальних стандартів.
Раніше, 3 березня, Мінфін розмістив на своєму офіційному сайті інформацію про те, що прийняття Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку в державному секторі "Фінансова звітність в умовах гіперінфляції" (положення затверджено наказом Мінфіну 52 від 25 січня 2012 року) не пов'язане з підготовкою до гіперінфляції, а зумовлене необхідністю приведення бухобліку в бюджетній сфері до міжнародних стандартів.
Під час розширеного засідання уряду 7 березня Янукович пообіцяв виплатити 6 млн громадянам по 1 тис. гривень компенсацій за знеціненими вкладами Сбербанку СРСР в червні-грудні, а також доручив уряду з квітня провести поетапний перерахунок страхових виплат шахтарям-інвалідам, підвищивши їх в середньому на 500 гривень, з травня провести перерахунок пенсій і до кінця 2012 року забезпечити всіх інвалідів, які перебувають у черзі, протезами та інвалідними кріслами.
Адміністрація президента допускає, що після реалізації соціальних ініціатив Януковича додаткове зростання інфляції складе 1-1,5%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас