Експерт: Україна може піти по гроші в Китай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україна може піти по гроші в Китай

Валюта
619
Альтернативним Міжнародному валютному фонду (МВФ) джерелом запозичень для України є Китай, пише Gazeta.ua зі слів президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка.
"Альтернативне джерело є. Проблема в тому, що ми з ним не працюємо. Альтернативним джерелом запозичень є Китай. Ця країна має достатньо ресурсів для цього. Але щоб отримати від неї гроші, нам потрібно перестати дружити з Росією", - сказав він.
Коментуючи призначення головою місії МВФ в Україна Кріса Джарвіса, який раніше обіймав аналогічну посаду в Білорусі, експерт зазначив, що це навряд чи вплине на рішення про надання наступного траншу за програмою stand-by.
"Це рішення приймається за кордоном. Фактично успіх залежить від переговорів наших чиновників з вищим керівництвом Міжнародного валютного фонду. Прихід нового голови місії в Україну буде лише ускладнювати або спрощувати переговори на місцях. Адже він не вирішує, давати кредит чи ні. Він просто може висловити свою думку - один з", - підкреслив фахівець.
Охріменко вважає, що рішення про надання коштів МВФ прийме після парламентських виборів в Україні.
"Розумієте, зараз справа не стільки в економіці, скільки в політиці. Думаю, МВФ хоче подивитися, чим закінчаться вибори. Вибори пожвавлять економіку країни і стане ясним її політичне майбутнє", - підсумував він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас