Яценюк вимагає від БЮТ гарантувати йому підтримку на виборах 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк вимагає від БЮТ гарантувати йому підтримку на виборах 2015 року

843
Каменем спотикання в переговорах про об'єднання "Батьківщини" і "Фронту змін" залишаються два питання, які ставить Арсеній Яценюк: хто буде на чолі штабу і які будуть гарантії його підтримки як єдиного опозиційного кандидата на президентських виборах 2015 року.
Про це з посиланням на власні джерела в БЮТ пише газета Сегодня.
За інформацією видання, в "Батьківщині" пропонують на роль керівника штабу першого заступника лідера партії Олександра Турчинова.
"Керівництво штабом - це шкурне питання, питання того, хто буде контролювати єдину касу. А ось вибори-2015 - це реально найважливіше питання для Яценюка", - прокоментував ситуацію політолог Володимир Фесенко.
"Яценюку мало користі від єдиного партсписку, навіть якщо він його очолить. Йому справді потрібні гарантії підтримки на 2015 рік, причому гарантії публічні. Але є сумніви, що Турчинов готовий їх дати", - додав експерт.
Крім того, як зазначає видання, про об'єднання всіх опозиційних партій в єдиний список заговорила "Наша Україна". "Ми пропонуємо максимально широке об'єднання опозиції в єдиний список на виборах і за мажоритарними округами, і за партійними списками. Причому все повинно бути досягнуто не в кулуарних домовленостях, а за допомогою праймеріз", - сказав голова політради партії Валентин Наливайченко.
За його словами, в єдиний партійний список повинні прийти нові люди, а тим, хто вже був у владі, потрібно піти на мажоритарні округи, щоб пройти "народну люстрацію".
У БЮТ ініціативу нашоукраїнців сприймають скептично. "Вони навіть між собою не можуть домовитися, а хочуть ще і з нами об'єднуватися, - сказало джерело у фракції. - Насправді "Нашу Україну" не хочуть брати ні в які списки, ось вони і намагаються себе нав'язати".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас