Обама пояснив зростання цін на бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама пояснив зростання цін на бензин

Енергетика
499
Страх щодо зниження поставок нафти з Близького Сходу через військовий конфлікт за участю Ірану є основним фактором, який штовхає вгору ціни на бензин.
Про це заявив президент США Барак Обама, виступаючи по телебаченню. За словами Обами, марні розмови про можливу війну на Близькому Сході, які ведуть деякі експерти і політики, необхідно припинити, повідомляє Лента.ру.
США та Ізраїль вимагають від Ірану припинення розробок у ядерній сфері, оскільки підозрюють Тегеран в намірі створити ядерну зброю. Іран ці підозри категорично відкидає. Спостерігачі не відкидають, що США можуть вчинити військові дії проти Ірану у випадку, якщо інші заходи не дозволять перешкодити створенню в цій країні ядерної зброї.
На торгах в Нью-Йорку в понеділок, 12 березня, ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки Light Sweet перевищує 106 доларів за барель, а ціна на північноморську нафтову суміш марки Brent перевищує 125 доларів за барель.
Зростання цін на нафту, яка лише з початку 2012 року подорожчала більш ніж на 8 відсотків, сильно позначається на економіці США, які є найбільшим споживачем та імпортером даного ресурсу в світі. У 2011 році попит на бензин у США знизився на 2,9 відсотка, а ціни на пальне при цьому зросли до рекордної позначки в 3,521 долара за галон. В результаті США закінчили рік чистим експортером нафтопродуктів.
Згідно з прогнозами міністерства енергетики, США залишаться чистим експортером нафтопродуктів в 2012 і в 2013 роках.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас