Хорватія скасовує візи для українських громадян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорватія скасовує візи для українських громадян

1568
Уряд Хорватії скасував візовий режим з 1 квітня по 31 жовтня для громадян України, Азербайджану, Казахстану та Росії.
"Рішення про скасування візового режиму для громадян цих країн прийнято на період літнього туристичного сезону", - йдеться в публікації хорватської газети Vecepnji List.
Відповідно до встановленого порядку, українські громадяни - пред'явники дійсних закордонних паспортів України будь-якого типу - зможуть в'їжджати до Хорватії без віз на термін до 90 днів протягом півроку з дати першого в'їзду, а також здійснювати транзитний проїзд через її територію. У зв'язку з введенням Хорватією обов'язкового страхування для іноземців, для поїздки необхідно мати міжнародний поліс медичного страхування. Громадяни України, які здійснюють подорож наземним транспортом, у разі відсутності у них діючих багаторазових шенгенських віз повинні оформити перед поїздкою до Хорватії дво- або багаторазові візи для транзитного перетину території Угорщини або інших іноземних країн.
Прем'єр-міністр Хорватії Зоран Мілановіч на засіданні уряду висловив здивування з приводу того, що Хорватія скасовує візовий режим для громадян України, Азербайджану, Казахстану і Росії тільки на період туристичного сезону, повідомляють хорватські ЗМІ.
"Власне, чому вже кілька років Хорватія грає з цими країнами в гру "тепло-холодно", в гру "літо-зима", щодо візового режиму? На підставі яких критеріїв вводимо і скасовуємо візовий режим? На підставі яких критеріїв громадяни якоїсь країни півроку небезпечні, а півроку - ні?" - поставив питання Мілановіч, звертаючись до міністра закордонних і європейських справ Весни Пушіч.
Глава хорватської дипломатії визнала, що "візовий режим часто ірраціональний", і для неї "ці критерії не зовсім зрозумілі".
Зоран Мілановіч в той же час відзначив, що питання візового режиму вирішиться в значній мірі після входження Хорватії до Європейського Союзу.
Хорватія вже четвертий рік поспіль призупиняє візовий режим для громадян України на період літнього сезону. Передбачається, що з 1 липня 2013 р. країна стане повноправним членом Європейського Союзу, і тому не зможе самостійно вирішувати питання про скасування візового режиму для третіх країн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас