Стрес-тести банків США покажуть значні покращення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стрес-тести банків США покажуть значні покращення

171
Ще один контрольний рубіж відновлення банківської індустрії США після кризи - стрес-тести ФРС, які повинні бути опубліковані на цьому тижні. За прогнозами вони покажуть значне поліпшення бухгалтерських рахунків в більшості банків. Тести стануть останньою значною ознакою відновлення економіки США, включаючи зростання числа робочих місць на 227 тисяч в лютому.
Для фінансового сектора, у тому числі традиційних банків і Уолл-стріт, які були в центрі паніки під час кризи, відновлення було повільним, але стійким, при цьому, деякі банки відновлювалися набагато швидше, ніж інші.
Тим не менш, неприємні сюрпризи можливі, аналітики розраховують, що ФРС визнає всі банки в значній мірі здоровими. Це дасть разючий контраст з дірками на десятки мільярдів доларів, які перебували на балансі при першому раунді стрес-тестів в 2009 році. "Усі хочуть не потрапити в заголовки, - говорить Кріс Котовські, аналітик Oppenheimer.-Люди злі на банки, і банки, і регулятори просто хочуть показати, що ми працюємо над поверненням до нормального життя. Це те, чого кожен прагне".
Експертиза - це не просто інтелектуальна вправа. На підставі тестів, фахівці Федеральної резервної системи намагаються передбачити, як рівні капіталу 19 найбільших банків будуть витримувати економічну кризу, якщо вона буде ще більш важкою, ніж та, яка відбулась після краху Lehman.
На додачу до 50-відсоткового падіння фондового ринку і 8% скорочення реального валового внутрішнього продукту, тести передбачають рівень безробіття 13 відсотків, що значно вище від піку 10,2 відсотка, зареєстрованого в жовтні 2009 року. Різке зростання безробіття призведе до збільшення збитків банків за іпотечними боргами і кредитами.
Федеральна резервна система розглядає, що станеться з банківськими активами, якщо криза Європи відіб'ється на США, оцінюючи масштаби втрат.
Регулятори ходять по тонкій грані: якщо вони дозволяють банкам повернути занадто багато капіталу в даний час, це може зробити галузь вразливою в разі спаду, і повести за собою інших, примушуючи їх вважати, що галузь повертається до своїх ризикованих способів функціонування. З іншого боку, безліч негативних результатів буде турбувати інвесторів, тоді як спокій, здається, повертається на ринки.
"Це буде в кінцевому підсумку компроміс між законодавчими обмеженнями і тим, що хочуть банки", - сказав Камал Мустафа, голова Invictus, консалтингової фірми в Нью-Йорку, яка фокусується на фінансовому секторі.
Банки, щоб пройти випробування, повинні показати, що рівень їх надійності (Tier 1) відношення капіталу до активів - найсуворіший показник здатності банку абсорбувати фінансовий удар - буде 5 відсотків і вище. Щоб підвищити дивіденди або викупити акції, співвідношення має залишатися на рівні вище 5 відсотків, після того як гроші були повернуті акціонерам.
Рівень надійності (Tier 1) для 19 банків виріс, в порівнянні з початком кризи, до 10,1% в 4 кварталі 2011 року з 5,4% у першому кварталі 2009 року. Рівень капіталу збільшився до 741 млрд. доларів з 420 млрд. доларів.
Банки відновлюються нерівномірно. Bank of America, який до цих пір справляється з наслідками мільярдних неякісних субстандартних іпотечних кредитів, швидше за все, пройде тест, але не буде підвищувати свої квартальні дивіденди у розмірі 0,01 акції або починати новий викуп. Спогади близького краху Citigroup ще свіжі в умовах фінансової кризи. Citigroup, імовірно, буде дозволено лише невелике збільшення дивідендів. Morgan Stanley не очікує збільшення дивідендів, як і Goldman Sachs.
З іншого боку, сильні банки, такі як JPMorgan Chase і Wells Fargo, за прогнозами, наберуть високі бали, як і деякі регіональні банки, у тому числі BB&T, Fifth Third, KeyCorp і M&T Bank. У Barclays, Голдберг пророкує, що дохідність за акціями подвоїться до 2,6% з 1,3 відсотка, в той час як виплати за Wells Fargo можуть зрости до 2,2 відсотка з 1,5 відсотка.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас