Індія зняла заборону на експорт бавовни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія зняла заборону на експорт бавовни

Аграрний ринок
92
Індія зняла заборону на експорт бавовни, що тривала тиждень, через протести виробників, а також Китаю, що є найбільшим споживачем індійської бавовни, повідомляє агентство Bloomberg.
Тепер необхідно підтвердити дозволи на експорт за вже укладеними контрактами сукупним обсягом 3,5 млн 170-кілограмових тюків бавовни, зазначив міністр торгівлі Індії Рахул Кхулар, додавши при цьому, що нові запити не будуть прийматися до виконання.
Генеральному директорату зовнішньої торгівлі буде потрібно менше 10 днів на цю операцію, а група міністрів, очолювана міністром фінансів Пранабом Мукержі, протягом двох наступних тижнів проведе засідання, на яких обговорить питання, пов'язані з експортом бавовни, заявив міністр текстильної промисловості Кіран Дхінгра.
Березневий ф'ючерс на бавовну подешевшав на 0,9% - до 88,01 цента за фунт під час торгів в понеділок на біржі ICE Futures, а його вартість складала 88,48 цента за фунт.
Індія призупинила експорт бавовни, в тому числі за вже укладеними контрактами, 5 березня - після того, як поставки перевищили 9,5 млн тюків, що виявилося більше від прогнозованого урядом надлишку 8,4 млн тюків. Згідно з даними міністерства текстильної промисловості, всього до введення заборони трейдери зареєстрували для поставки 12 млн тюків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас