Литвин має намір просити НБУ і Кабмін надати письмовий звіт про ситуацію з розрахунками за газ з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин має намір просити НБУ і Кабмін надати письмовий звіт про ситуацію з розрахунками за газ з РФ

Енергетика
213
Голова Верховної Ради України (ВР) Володимир Литвин має намір просити Національний банк України та Кабінет міністрів надати народним депутатам письмовий звіт про ситуацію з розрахунками за природний газ з Російської Федерації в російських рублях. Про це Литвин заявив під час погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.
"Щодо ініціативи 9413 - заслухати главу НБУ і Кабмін щодо розрахунків за газ, я просив би, щоб підняли цей проект постанови і треба включити його до порядку денного... Я направлю звернення нехай нададуть нам письмову інформацію і якщо вона буде викликати питання, треба схвалити постанову про заслуховування звіту", - заявив Литвин.
Нагадаємо, "Нафтогаз України" і "Газпром" 5 грудня 2011 р. підписали доповнення до чинного контракту купівлі-продажу газу, за яким "Нафтогаз України" зможе оплачувати постачання російського газу і в рублях. Згідно з доповненням до контракту, "Нафтогаз" повинен до 7 числа кожного місяця розрахуватися з "Газпромом" за спожитий минулого місяця газ.
Відзначимо, в держбюджеті на цей рік закладена ціна російського газу в розмірі 416 дол./тис. кубометрів.
"Нафтогаз" перерахував "Газпрому" 1,3 млрд дол за лютневий газ 7 березня 2012 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас