Дострокові парламентські вибори в Греції відбудуться не раніше 15 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дострокові парламентські вибори в Греції відбудуться не раніше 15 квітня

Казна та Політика
113
Дострокові парламентські вибори в Греції відбудуться не раніше 15 квітня, заявив сьогодні Антоніс Самарас - лідер партії "Нова демократія", що входить в урядову коаліцію.
Точну дату проведення виборів він не назвав, проте, судячи зі зробленої раніше заяви представника уряду Пантеліса Капсіса, голосування відбудеться не раніше, ніж через два тижні після свята Пасхи.
Якщо врахувати, що вибори в Греції традиційно проводяться в неділю, то найбільш вірогідною датою проведення голосування можна вважати 29 квітня, відзначають грецькі ЗМІ.
Коаліційний уряд Греції сформовано в листопаді 2011 року після відставки прем'єр-міністра Георгіоса Папандреу. На чолі нового кабінету міністрів став безпартійний грецький економіст Лукас Пападімос, який назвав основним завданням свого уряду реструктуризацію державного боргу Греції та отримання нових кредитів ЄС і МВФ.
Мандат коаліційного уряду, більшість членів якого становлять представники соціалістичної партії ПАСОК, яка правила до відставки її лідера Папандреу, закінчується 12 квітня. За грецькою конституцією вибори повинні відбутися не пізніше 30 днів після цієї дати.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас