Експерт: Повна євроінтеграція загрожує Україні катастрофою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Повна євроінтеграція загрожує Україні катастрофою

616
Економіка України, в порівнянні з європейською, не конкурентоспроможна, і Європа розглядає Україну як великий ринок збуту для європейських підприємств. Таку думку в коментарі УНН висловив екс-міністр економіки Віктор Суслов.
"Для України можна думати про євроінтеграцію тільки частково. Ні в якому разі Україна не повинна вступати в єврозону, бо в Україні євро призведе до точно такої же катастрофи як у Греції. Таким чином, для України можлива лише часткова євроінтеграція. Чи є сенс участі України в Євросоюзі? І тут виникає дуже велике питання, тому що в цьому союзі економіка України не конкурентноздатна. І в системі європейського розподілу праці, Україна може і залишиться виробником-постачальником деякого виду сировини, особливо сільськогосподарської", - зазначив експерт.
На думку Суслова, інтеграція до Євросоюзу означає остаточне знищення машинобудування та основної частини українського промислового потенціалу. Він зазначив, що з високотехнологічною продукцією Україна не може вийти на європейський ринок, її туди ніхто і не пустить. "Ви послухайте заяви політиків Євросоюзу щодо України протягом всіх останніх років. Звучить одне і те ж, що європейські політики розглядають Україну як потенційно великий ринок збуту своїх товарів. Звучить постійно, що країна з населенням 45 мільйонів людей - це великий ринок збуту для європейських підприємств. Вони ось так Україну і розглядають в плані євроінтеграції", - резюмував Суслов.
Як повідомлялося, Міжнародне рейтингове агентство Moody's оголосило про дефолт Греції за її борговими зобов'язаннями. Напередодні грецький уряд затвердив угоду щодо обміну боргових зобов'язань приватними інвесторами. "За оцінками Moody's, ця угода являє собою "обмін в умовах важкого становища", що означає боргову несплату", - йдеться в прес-релізі агентства. Раніше Moody's знизило платіжний рейтинг Греції до найнижчого рівня "C".
Нагадаємо, вчора стало відомо, що міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинг Греції до рівня обмеженого дефолту.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас