СБ: Лідери України в проведенні реформ повинні керуватися прикладом Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ: Лідери України в проведенні реформ повинні керуватися прикладом Європи

128
Лідери України повинні керуватися прикладом Європи, яка показала, що енергійне проведення реформ дає значний економічний та політичний виграш. Світовий банк готовий підтримати Україну у впровадженні тих необхідних реформ, які зможуть розкрити її величезний економічний потенціал і поліпшити життя людей. Таку думку висловив віце-президент Світового банку Філіп Ле Уеру, пише "Дзеркало тижня. Україна".
За його словами, у новій Стратегії партнерства СБ з Україною, що вступила в силу в минулому місяці, пропонується низка заходів, спрямованих на подолання вузьких місць при здійсненні реформ, посилення боротьби з корупцією та сприяння більшій соціальній злагоді навколо вирішальних реформ.
"...Послання для України є чітким: жодна з країн не може розраховувати досягти добробуту і зберегти його, якщо її підприємствам заважають недосконале регулювання, бюрократія і корупція, а також якщо її державний сектор обтяжений непосильними зобов'язаннями щодо соціального захисту", - зазначив віце-президент СБ.
На думку Філіпа Ле Уеру, найважливішим уроком, засвоєним на досвіді Європи, повинні стати реформи, які проводяться. "По всій Європі країни роблять свої ринки праці більш гнучкими, щоб створити робочі місця для молоді, спрощують функції податкових адміністрацій, щоб оживити формальний сектор економіки, підвищують пенсійний вік з метою відновити стійкість державних пенсійних систем. Європейські країни, які здійснили ці заходи раніше, наприклад Швеція на початку 1990-х років чи Німеччина десятиліттям пізніше, зараз пожинають плоди своїх зусиль", - сказав він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас