Екс-прем'єр Єгипту першим подав заявку на участь у президентських виборах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-прем'єр Єгипту першим подав заявку на участь у президентських виборах

93
Першим кандидатом, що подав заявку на участь в президентських виборах в Єгипті, став колишній прем'єр-міністр країни, у минулому військовий, Ахмед Шафік.
Як повідомляє РИА "Новости" з посиланням на єгипетське телебачення, Шафік прибув до виборчої комісії практично до відкриття в супроводі команди підтримки та адвокатів. Документи Шафіка були прийняті до розгляду під номером 1.
Шафік в кінці 1990-х років займав пост командувача ВПС Єгипту. У 2002 році він був призначений міністром цивільної авіації Єгипту. У січні 2011 року Президент Хосні Мубарак відправив у відставку Кабінет міністрів Ахмеда Назифа і доручив Шафіку сформувати новий уряд в умовах внутрішньої кризи, що розросталася в країні.
Шафік пішов у відставку з поста прем'єр-міністра в березні 2011 року через народне невдоволення після падіння режиму Мубарака.
Крім Шафіка, сьогодні заявки на участь у виборах глави держави подали ще декілька людей.
Очікується, що реєстрація потенційних кандидатів на пост глави держави триватиме майже місяць і завершиться 8 квітня. Передвиборна кампанія стартує в Єгипті 30 квітня, а вибори відбудуться 23 і 24 травня.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас