В Україну вперше за 10 років приїде президент Туркменістану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну вперше за 10 років приїде президент Туркменістану

206
Україну з державним візитом 12-14 березня відвідає президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов, повідомив глава адміністрації президента України Сергій Льовочкін.
Як повідомляється на офіційному сайті глави української держави в суботу, Льовочкін зазначив, що "цей візит стане першим після десятирічної перерви відвідування лідером Туркменістану нашої держави".
"Очікується, що результати візиту будуть сприяти інтенсифікації та поглибленню взаємовигідного співробітництва між Україною і Туркменістаном, зокрема в торговельно-економічній, промисловій, будівельній та інших сферах", - наголошується в повідомленні.
Льовочкін звернув увагу на те, що за підсумками переговорів планується підписання президентами спільного українсько-туркменського комюніке, в якому будуть відображені основні домовленості щодо активізації співробітництва на конкретних напрямах взаємовигідної двосторонньої взаємодії.
У рамках візиту передбачається підписання низки двосторонніх документів + міждержавної програми торгово-економічного співробітництва між Україною та Туркменістаном на 2012-2015 роки; міжурядових та міжвідомчих угод, спрямованих на розширення українсько-туркменського співробітництва, зокрема в галузях науки і технологій, охорони здоров'я, спорту, урядового зв'язку, міжрегіональної взаємодії.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас