Німецькі економісти: До врегулювання боргової кризи у Греції ще далеко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі економісти: До врегулювання боргової кризи у Греції ще далеко

Казна та Політика
290
Для врегулювання боргової кризи Греції, ймовірно, знадобляться нові пакети допомоги, вважають економісти з інституту Ifo. Єврокомісія та Ангела Меркель задоволені успішною реструктуризацією грецького боргу.
Незважаючи на успішну реструктуризацію зовнішнього боргу, Греція буде ще довго перебувати в стані боргової кризи. До такого висновку дійшли економісти з інституту економічних досліджень Ifo, повідомляє агентство Reuters. "Я не вважаю, що Греція зможе вийти з кризи без прийняття додаткових заходів, - заявив глава відділу з дослідження кон'юнктури в Ifo Кай Карстенсен. - Цій країні, ймовірно, знадобляться нові пакети допомоги або навіть нові списання боргів".
За словами Кая Карстенсена, з економічної точки зору нинішню реструктуризацію заборгованості Греції можна вітати, однак вона дорого обійдеться німецьким платникам податків. Експерт, зокрема, нагадав, що найбільшим німецьким кредитором Греції є FMS Wertpapiermanagement - так званий "поганий банк" націоналізованого банку Hypo Real Estate (HRE). Як вказав Карстенсен, FMS Wertpapiermanagement має в своєму розпорядженні грецьких облігацій на суму 8 мільярдів євро і втрати, яких ця компанія тепер зазнає в результаті списання частини грецького боргу, в підсумку ляжуть на плечі німецьких платників податків.
Тим часом Єврокомісія і німецькі політики вітали реструктуризацію грецького боргу. Комісар ЄС з економіки та фінансів Оллі Рен висловив думку, що добровільна згода кредиторів на обмін грецьких облігацій є свідченням твердої підтримки прийнятих в лютому рішень про надання Греції другого пакету фінансової допомоги, повідомляє агентство dpa.
Канцлер ФРН Ангела Меркель назвала реструктуризацію заборгованості Греції "обнадійливою подією", а міністр економіки Німеччини Філіп Реслер - важливим кроком з відновлення кредитоспроможності Греції. Глава німецького мінекономіки закликав Афіни продовжити курс реформ. Експерт фракції ХДС в бундестагу з бюджету Норберт Бартлі заявив, що це перемога і для Німеччини. Аналогічно висловилися і багато інших німецьких політиків.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас