Януковичу та Азарову доведеться відповісти перед Європарламентом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Януковичу та Азарову доведеться відповісти перед Європарламентом

Кримінал
1224
Президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявляє, що вироки колишньому прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко і колишньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценкові викликають низку питань до української влади.
Як повідомили "Комментариям" у прес-службі "Батьківщини", про це Шульц сказав під час зустрічі з делегацією Національної спілки журналістів України.
"Неможливо для нас робити судження щодо незалежності судової системи в Україні. Чи є ваша судова система залежною, чи ні - це не наша роль виносити такі судження, проте абсолютно точно, що вироки колишньому прем'єр-міністру, колишньому міністру внутрішніх справ в дуже жорстких умовах піднімають перелік питань у міжнародних відносинах, і на ці питання уряд і Президент України повинні відповісти", - сказав Шульц.
Він зазначив, що сьогодні численні представники ЄС, в тому числі і він особисто, намагаються сприяти вирішенню ситуації з кримінальними справами проти колишніх урядових чиновників.
"Я не можу бути більш відкритим, але є інтенсивні контакти. Не тільки мої, а й інших людей, які обговорюють питання з вищими представниками українського уряду", - сказав Президент Європарламенту.
При цьому він також наголосив на тому, що нинішній, дуже складний період стосунків між Україною та ЄС, пов'язаний, перш за все, з наявністю кримінальних справ проти представників опозиції.
Нагадаємо, колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко була засуджена до 7 років, а колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко - до 4 років позбавлення волі.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас