У ГПУ говорять, що до Кучми залишились питання у справі Гонгадзе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ГПУ говорять, що до Кучми залишились питання у справі Гонгадзе

Кримінал
121
Заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін впевнений, що участь екс-президента Леоніда Кучми в подіях навколо вбивства Георгія Гонгадзе ще вивчатиметься слідчим.
Про це він заявив в інтерв'ю українській службі ВВС.
Кузьмін зазначив, що справа про вбивство Гонгадзе зараз активно розслідується, і якщо будуть достатні підстави для притягнення Кучми до відповідальності, це буде зроблено.
"У мене особисто немає жодних сумнівів в тому, що до Кучми будуть питання, і слідчий змушений буде повернутися до теми його участі у подіях, пов'язаних із загибеллю журналіста Гонгадзе", - сказав заступник генпрокурора.
Він нагадав, що суд скасував постанову про порушення кримінальної справи проти Кучми. "Це означає, що слідство по Кучмі більше проводитися не може. Однак це не означає, що кримінальну справу стосовно екс-президента не може бути порушено за іншими статтями Кримінального кодексу або з інших підстав", - додав Кузьмін.
Він також заявив, що справа проти Олексія Пукача не може розглядатися у відкритому режимі, оскільки Пукач працював у кримінальній розвідці, і деякі документи та інформація по цій кримінальній справі мають таємний режим. "Справа вже на стадії завершення і я вважаю, що вже дуже скоро ми отримаємо вирок суду", - сказав Кузьмін.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас