Apple відмовляється від сервісу iWork — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple відмовляється від сервісу iWork

472
Американська компанія Apple з 31 липня поточного року припинить підтримку сервісу спільної роботи з документами iWork і сайту iWork.com.
Передбачається, що iWork перейде до "хмарного" сервісу зберігання даних iCloud, який Apple запустила в минулому році, передає РИА Новости.
Сервіс iWork дозволяє обмінюватися документами на комп'ютерах Mac або ПК, синхронізувати через інтернет файли між мобільними пристроями і комп'ютерами користувача. З моменту запуску в 2009 році він працював в режимі бета-тестування. Сервіс не набув масової популярності серед користувачів. У пакет офісних програм Apple iWork входять текстовий редактор Pages, табличний редактор Numbers та інструмент для створення презентацій Keynote. iWork розроблявся для ПК, але з часом з'явилися його мобільні версії.
Крім того, що з 31 липня користувачі iWork не зможуть публікувати нові документи через будь-який з додатків для комп'ютерів Mac або мобільної платформи iOS, їм буде закрито доступ до вже розміщених на сайті iWork.com документів. Ті, хто хоче зберегти свої документи, повинні зайти на сайт iWork.com і завантажити всі потрібні файли на свій комп'ютер в будь-якому з трьох запропонованих форматів - iWork '09, Microsoft Office або PDF.
Apple закликає користувачів iWork перейти на iCloud. Число користувачів сервісу вже перевищує 100 мільйонів, але на відміну від офісного пакету iWork, в iCloud складніше синхронізувати документи та організовувати спільну роботу з ними. Очікується, що Apple усуне ці недоліки влітку поточного року в новій версії операційної системи Mac OS X Mountain Lion, яка ще більше зблизить платформу з мобільною системою iOS.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас