Голова МВФ запропонувала виділити Греції 28 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова МВФ запропонувала виділити Греції 28 мільярдів доларів

Казна та Політика
163
Глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард порекомендувала виділити Греції 28 мільярдів євро в рамках другого пакету допомоги.
Ці гроші планується виділити протягом найближчих чотирьох років, передає Лента.ру з посиланням на Agence France-Presse.
За словами Лагард, її пропозиція буде розглянута радою фонду на наступному тижні.
Названа сума значно вища за ту, яку МВФ припускав виділити раніше. Збільшення розмірів допомоги пов'язують з тим, що грецькому уряду вдалося домовитися з приватними інвесторами про реструктуризацію позик, що дозволить скоротити держборг на 107 мільярдів євро.
Тим часом, агентство Moody's після звістки про те, що грецький уряд схвалив початок примусової реструктуризації боргів приватним інвесторам, оголосило про дефолт Греції за борговими зобов'язаннями. Це рішення, однак, не впливає на рейтинг країни, оскільки він і так знаходиться на найнижчому рівні - "C".
Греція домовилася з приватними інвесторами про реструктуризацію приблизно 86 відсотків своїх боргових зобов'язань перед ними. 9 травня був схвалений пакет заходів для примусової реструктуризації, що дозволить збільшити цю цифру до 95 відсотків.
Розміри другого пакету допомоги Греції були узгоджені в лютому 2012 року: країни Євросоюзу зобов'язалися виділити 130 мільярдів євро.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас