Міністерство юстиції США попередило Apple про можливі позови, пов'язані з підвищенням цін на електронні книги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство юстиції США попередило Apple про можливі позови, пов'язані з підвищенням цін на електронні книги

288
Міністерство юстиції США попередило корпорацію Apple і сім великих видавництв про можливі позови у зв'язку з монопольною змовою щодо підвищення цін на електронні книги. Як передає Reuters з посиланням на анонімне джерело, близьке до слідства, розслідування проводиться щодо наступних компаній: Simon & Schuster Inc, Lagardere SCA's, Hachette Book Group, Pearson Plc's, Penguin Group, HarperCollins Publishers Inc, Macmillan.
Антимонопольні відомства США і Євросоюзу намагаються спільно з'ясувати, чи винні видавці електронних книг і Apple в регулюванні цін на зростаючому ринку електронної літератури, незаконному витісненні з ринку інших компаній і в завдаванні шкоди споживачам.
Видавництва скористалися так званою "моделлю агентства" в 2010 р., що збіглося з виходом планшета iPad. Це дозволило видавництвам диктувати цінову політику, в той час як Apple отримувала 30% комісійної винагороди.
Нагадаємо, Європейська комісія в грудні 2011 р. оголосила, що веде своє антимонопольне розслідування відносно видавців електронних книг, а в суді нью-йоркського Манхетена знаходиться позов проти Apple, в якому компанія звинувачується в змові з видавництвами перед запуском iPad в 2010 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас