Ватикан вперше потрапив до списку країн, в яких відмиваються гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ватикан вперше потрапив до списку країн, в яких відмиваються гроші

Кримінал
379
Ватикан вперше в історії потрапив до списку країн, що складає Державний департамент США, на території яких відбувається відмивання грошей.
У документі Держдепу під назвою International Narcotics Control Strategy Report, перераховані 190 країн, передає BFM.ru. Вони віднесені до однієї з трьох категорій: дуже небезпечні, що викликають побоювання і перебувають під наглядом.
Ватикан належить до категорії "викликають побоювання", в якій числяться ще 67 держав. Наприклад, Чилі, Угорщина, Ірландія, Польща, Єгипет. Представник Держдепу повідомив, що Ватикан потрапив до цього списку з двох причин. По-перше, ця держава вважається вразливою у сфері відмивання грошей. По-друге, Святий преcтол нещодавно запустив програми з запобігання такого роду злочинам.
"Якщо країна викликає занепокоєння, це лише означає, що в її фінансовій системі існує вразливість до відмивання грошей", - сказала представник Держдепу С’юзен Піттман. Вона зазначила, що у Ватикану є така уразливість, тому що країна є фінансовим центром з величезним обсягом міждержавних валютних операцій.
Керівництво Ватикану домагається включення країни до так званого "білого списку" Єврокомісії. До нього входять держави, які відповідають міжнародним стандартам боротьби з податковим шахрайством і відмиванням грошей. Питання про включення Ватикану до переліку вирішуватиметься в червні.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас