Греція офіційно ввела примусові заходи з реструктуризації боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція офіційно ввела примусові заходи з реструктуризації боргу

Казна та Політика
249
Сьогодні ввечері, 9 березня, грецький уряд на засіданні схвалив указ про активізацію примусових заходів щодо інвесторів з реструктуризації боргу.
Введена в дію так звана норма колективної дії (CAC) для 177-мільярдного пакета облігацій, випущених за грецьким правом. Таким чином, з приблизно 86% номіналу, реструктурувати які власники погодилися добровільно, участь інвесторів збільшиться до 95,7% від номіналу облігацій, що підлягають обміну, повідомляє РИА Новости з посиланням на Афінське агентство новин.
Введення примусових заходів може бути розцінено міжнародною асоціацією професійних учасників ринків свопів і деривативів (ISDA) як "кредитна подія", що веде до виплат за кредитними дефолтними свопами - фінансовими інструментами, які служать страховкою від дефолту.
Рейтингове агентство Standard and Poor's в очікуванні примусових заходів, що вводяться заднім числом, знизило рейтинг Греції до SD - "вибіркового дефолту", в той час як агентство Moody's присвоїло Греції найнижчий рейтинг С, який зазвичай зарезервований для боргових зобов'язань, що знаходяться в дефолті. Також агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Греції в іноземній і національній валюті до рівня "RD" (restricted default, обмежений дефолт) з "С".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас