Прем'єр Хорватії здивований скасуванням віз для українців тільки на літній сезон: Вони півроку небезпечні, а півроку - ні? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Хорватії здивований скасуванням віз для українців тільки на літній сезон: Вони півроку небезпечні, а півроку - ні?

1214
Прем'єр-міністр Хорватії Зоран Міланович на засіданні уряду висловив здивування з приводу того, що Хорватія скасовує візовий режим для громадян України, Азербайджану, Казахстану і Росії тільки на період туристичного сезону, повідомляють хорватські ЗМІ.
"Власне, чому вже кілька років Хорватія грає з цими країнами в гру "тепло-холодно", в гру "літо-зима", щодо візового режиму? На підставі яких критеріїв вводимо і скасовуємо візовий режим? На підставі яких критеріїв громадяни якоїсь країни півроку небезпечні, а півроку - ні?" - поставив питання Міланович, звертаючись до міністра закордонних і європейських справ Весни Пушич.
Глава хорватської дипломатії визнала, що "візовий режим часто ірраціональний", і для неї "ці критерії не зовсім зрозумілі".
Зоран Міланович також відзначив, що питання візового режиму вирішиться значною мірою після входження Хорватії до Європейського Союзу.
Як повідомлялося, уряд Хорватії скасував візовий режим з 1 квітня по 31 жовтня для громадян України, Азербайджану, Казахстану та Росії.
Хорватія вже четвертий рік поспіль призупиняє візовий режим для громадян України на період літнього сезону. Передбачається, що з 1 липня 2013 року, коли країна стане повноправним членом Європейського Союзу, Хорватія не зможе самостійно вирішувати питання скасування візового режиму для третіх країн.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас