Генпрокуратура виконає рішення Європейського суду щодо позовів Луценка і Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура виконає рішення Європейського суду щодо позовів Луценка і Тимошенко

Кримінал
451
Генеральна прокуратура України виконає всі рішення, які винесе Європейський суд з прав людини щодо позовів Тимошенко і Луценка.
Україна буде виконувати ті рішення, які винесе Європейський суд з прав людини щодо позовів Юлії Тимошенко і Юрія Луценка. Про це заявив заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін.
Кузьмін не уточнив, чи будуть колишні прем'єр-міністр і міністр внутрішніх справ звільнені, якщо Європейський суд задовольнить їхні позови.
Нагадаємо, Тимошенко і Луценка засудили, відповідно, до семи і чотирьох років позбавлення волі. Після оголошення вироків вони зазначили, що не сподіваються на справедливий суд в Україні, а покладають надію на Європейський суд з прав людини.
У БЮТ впевнені, що Тимошенко вийде на свободу вже в травні
9 березня радник президента, керівник головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента Марина Ставнійчук заявила, що Європейський суд з прав людини може винести рішення на користь Тимошенко і Луценка.
Раніше Європейський суд з прав людини вже призначив публічні слухання по справі "Луценко проти України" на 17 квітня. У відкритому режимі суд досліджує законність затримання та арешту заявника, а також використання системи правосуддя проти Луценка "з метою усунення його від політичного життя в Україні".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас