Singapore Airlines попросила пілотів піти у дворічну неоплачувану відпустку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Singapore Airlines попросила пілотів піти у дворічну неоплачувану відпустку

516
Авіакомпанія Singapore Airlines звернулася з проханням до пілотів піти в неоплачувану відпустку на два роки, повідомляє AFP. Таким способом перевізник вирішив боротися з надлишком кваліфікованого персоналу в значно погіршених економічних умовах. На час відпустки пілотам буде дозволено працювати в конкуруючих авіакомпаніях.
Водночас, за словами представника компанії Ніколаса Іонідеса, Singapore Airlines не збирається знижувати обсяги перевезень і скорочувати свій пасажирський флот найближчим часом.
Надлишок пілотів в авіакомпанії виник тому, що вона не припиняла наймання і тренування льотного персоналу під час фінансової кризи. Оскільки повна підготовка пілота зазвичай займає близько трьох років, труднощі утворилися саме в останні місяці.
Вся світова індустрія пасажирських авіаперевезень відчуває значні труднощі через падіння попиту і рекордно високі ціни на пальне. У грудні міжнародна асоціація авіаперевізників IATA знизила прогноз сумарного прибутку в галузі з 4,9 до 3,5 мільярда доларів за підсумками 2012 року.
При найгіршому варіанті розвитку подій, тобто якщо боргова криза в єврозоні викличе новий колапс банківського сектора, авіакомпанії і зовсім можуть отримати збитки в розмірі 8 мільярдів доларів.
Прибуток самої сінгапурської компанії в 2011 році впав більш ніж удвічі до 105 мільйонів доларів. Минулого тижня перевізник заявив, що збирається підняти паливні збори до 22 доларів, щоб підвищити рентабельність.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас