Тимошенко відмовилася виконувати режимні вимоги і носити тюремну форму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко відмовилася виконувати режимні вимоги і носити тюремну форму

Кримінал
885
Тимошенко відмовляється дотримуватися режиму у виправній колонії і носити тюремну форму. За словами лідера БЮТ, у неї вже є робота - вона очолює партію.
Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко відмовляється виконувати режимні вимоги для засуджених Качанівської виправної колонії і носити спецодяг, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.
"Відмовляюся дотримуватися всі режимні вимоги - примусово працювати, вдягати тюремну форму, тому що у мене є робота - я голова партії "Батьківщина", - йдеться в заяві засудженої до керівництва установи.
Як раніше повідомлялося, Тимошенко була етапована в Качанівську колонію з 12 валізами речей, де 9 лютого почала відбувати покарання за вироком суду у "газовій справі".
Тимошенко також дозволили не надягати тюремну робу, а спілкування з соратниками і рідними сильно обмежать. Тепер за місяць Юлії Володимирівні, як і іншим ув'язненим, дозволені тільки 2-3 побачення: одне коротке і одне-два довгих.
Нагадаємо, екс-прем'єр перебуває в Качанівській колонії з 30 грудня 2011 року. Вона була поміщена в сектор тимчасового слідчого ізолятора на території колонії, оскільки Тимошенко перебуває під слідством у справі за ЄЕСУ.
23 грудня 2011 р. Апеляційний суд Києва підтвердив законність рішення Печерського районного суду Києва, яким Тимошенко була засуджена до 7 років позбавлення волі за перевищення влади при укладанні газових контрактів з Росією.
Стосовно Тимошенко порушено нову кримінальну справу за покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. В СБУ підкреслюють, що підставою для порушення нової кримінальної справи проти екс-прем'єра України став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, в якому порушувалося питання погашення заборгованості ЄЕСУ в сумі 405,5 млн дол.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас