Яким українці бачать шлях до успіху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яким українці бачать шлях до успіху

2469
Соціальні антагоністи - бідні і багаті - по-різному бачать шлях до успіху. Кращі друзі мільйонерів - розум, праця і готовність до ризику, вважають багатії. Капітали роблять на зв'язках і обмані, впевнені бідняки, пише Корреспондент.
Видання наводить приклад Олександра Назаренка, фінансового аналітика однієї з київських компаній, який вважає, що в свої 32 роки він досяг всього що міг. Свій дохід Назаренко вважає прийнятним і в мільйонери не мітить.
"Легально вийти на верхні орбіти заробітків, особливо у власному бізнесі, у цій країні нереально, мені здається", - міркує він, вважаючи, що без фортуни та зв'язків розбагатіти неможливо.
Тієї ж думки дотримуються багато громадян пострадянських країн, які вважають себе людьми середнього достатку або бідними, пише джерело, і констатує, що таких в Україні, за даними опитувань Центру Разумкова, відповідно 44% і 48%.
Джерело вказує на той факт, що їхні уявлення про те, як стати заможним, кардинально відрізняються від того, що з цього приводу думають самі багатії, свідчать результати опитування російського фонду Громадська думка.
Ключовими умовами досягнення успіху пересічні українці назвали спритність і вміння обдурити, а також зв'язки з потрібними людьми та наявність початкового капіталу. У той же час багаті люди стовпами успішності вважають наполегливу працю, хорошу освіту, а також підприємливість і сміливість.
Стереотипи бідної більшості в цьому випадку відображають не актуальний тренд, а, швидше, думку про багатих, що збереглася ще з 1990-х - періоду криміналізації економіки, кажуть експерти.
А формула успіху, яку сповідують успішні люди сьогодні, ближче до сучасних уявлень західного суспільства, яке давно пережило дикий капіталізм.
Опитавши кілька десятків найбагатших людей планети, сформулював три заповіді для бажаючих досягти мультимільйонних прибутків - це вміння йти на ризик і вчитися на власних помилках, постійна переоцінка власних досягнень і освоєння нових шляхів розвитку бізнесу, а також емоційна підтримка з боку близької людини.
Джерело пише, що такі базові принципи побудови матеріального успіху поступово засвоюють і українці.
"Будь-який бізнес не хоче бути диким, він хоче бути визнаним, гідним, шанованим серед колег. І ми бачимо, що і наш бізнес розвивається в цьому напрямку і з цього бажання", - зазначає Ірина Тихомирова, президент української бізнес-школи МІМ-Київ.
Разом з тим, Оксана Єлманова, засновник групи компаній FIM Group, що спеціалізується в сфері нерухомості та ресторанно-готельного бізнесу, розповідає історію власного успіху, сидячи в своєму офісі під кінець робочого дня.
"Нерозумно було сподіватися, що (в новій країні) цей план збережеться, Ті, хто це усвідомив, напевно, і отримали путівку в життя", - говорить вона.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас