Японія просить Україну поділитися інформацією про наслідки Чорнобиля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія просить Україну поділитися інформацією про наслідки Чорнобиля

388
Японія хоче отримати від України інформацію про вплив Чорнобильської катастрофи на навколишнє середовище, щоб використовувати ці дані для боротьби з наслідками аварії на Фукусімі. У квітні міністри Японії і України підпишуть відповідний договір.
Японія і Україна майже домовилися активізувати співпрацю в боротьбі з наслідками ядерних катастроф після того, як країни пережили дві найгірші у світі ядерні катастрофи. Про це пише видання Mainichi Japan з посиланням на джерела в японському уряді, передає ВВС.
Очікується, що міністр закордонних справ Японії Коіхіро Гемба та міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога підпишуть договір, коли Віктор Балога відвідає Японію в середині квітня, повідомляють джерела.
Японія сподівається отримати від України інформацію про забруднення ґрунтів і небезпеку для здоров'я від викидів радіоактивних речовин в 1986 році після аварії на Чорнобильській АЕС, і використовувати їх, щоб впоратися з наслідками аварії на атомній станції "Фукусіма", що сталася 11 березня 2011 р.
Як повідомляє видання, за домовленістю, яку планують підписати, дві країни будуть обмінюватися інформацією про вплив ядерних катастроф на здоров'я людини і навколишнє середовище, проводити обмін вчених та інженерів, а також організовувати семінари з проблеми подолання наслідків ядерних катастроф.
Очікується також, що буде створена спільна комісія між двома країнами для ефективного механізму співпраці.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас