На пост голови Світового банку від США претендує президент Pepsi — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На пост голови Світового банку від США претендує президент Pepsi

193
Президент США Барак Обама визначився з кандидатами на пост голови Світового банку. Від США в нього потрапили чотири людини, пише Газета.ру.
Традиційно головою Світового банку призначається кандидат від США, в той час як керівником МВФ вибирається представник Європи.
Керрі, який був суперником Джорджа Буша-молодшого на виборах президента США в 2004 році, заявив через свого представника, що не зацікавлений в цій роботі і з ним з приводу цієї посади ніхто не консультувався.
Саммерс відомий своїми сексистськими ремарками, коли 20 років тому він припустив, що у жінок менше здібностей до математики та інженерної науки, ніж у чоловіків. С’юзан Райс в останні тижні виступала в ООН з різкою критикою Росії і Китаю щодо сирійського питання.
Країни БРІКС в останні місяці заявляли про необхідність завершення практики призначення головами Світового банку кандидатів від США. У зв'язку з цим спостерігачі зазначають, що якщо Барак Обама запропонує в керівники СБ главу Pepsi Індру Нууі, яка народилася в Індії, то вона може в даному разі виявитися компромісною фігурою.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас