Влада Швейцарії почала обговорення проекту з повернення золотих запасів з ФРС США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Швейцарії почала обговорення проекту з повернення золотих запасів з ФРС США

Банківські метали
1231
Влада Швейцарії почала обговорення проекту з повернення своїх золотих запасів у країну з Федеральної резервної системи США. Про це повідомляє "Росія 24".
Метою нового проекту стане захист золотих активів Національного банку Швейцарії від втрати частини своїх накопичень. З ініціативою даного законопроекту виступили четверо членів парламенту країни. Пакет документів складається з трьох основних пунктів: забезпечити зберігання національних запасів жовтого металу усередині Швейцарії, встановити заборону для Центробанку на продаж золота за кордон і законодавчо встановити мінімальний поріг в 20% як частку фізичного золота в загальному обсязі золотовалютних резервів країни.
Для того, щоб затвердити новий закон, потрібно зібрати близько 100 тис. підписів громадян Швейцарії. Вже зараз стає очевидним, що браку в охочих забезпечити приріст внутрішніх золотих запасів явно не буде. Серед жителів країни посилюється думка про те, що заходи монетарного стимулювання ФРС і ЄЦБ фактично ведуть до знецінення ЗВР, що зберігаються у них. Приток дешевих грошей в економіку, який ще називають включенням друкарського верстата, веде до знецінення національних валют і втрати частини обсягу резервів.
Ще близько 10 років тому ЦБ Швейцарії не міг продавати запаси фізичного золота, оскільки вони офіційно вважалися за "надбання швейцарського народу". Проте в подальші роки Національний банк анулював цей пункт своїх правил і вже встиг продати близько 50% своїх запасів золота в обмін на грошові кошти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас