Джерело: Результати програми з обміну держоблігацій Греції будуть обнадійливими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: Результати програми з обміну держоблігацій Греції будуть обнадійливими

Казна та Політика
210
Результати програми з обміну держоблігацій, покликаної заощадити Греції понад 100 млрд євро, будуть обнадійливими, повідомив на умовах анонімності представник грецької влади. За його словами, приватні інвестори проявляють великий інтерес до участі в програмі, яка є ключовою умовою надання Афінам другої програми фінансової допомоги обсягом 130 млрд євро, передає Reuters.
"Частота відгуків на участь в програмі обміну висока, високий відсоток інвесторів, які побажали взяти участь в ній добровільно. Ми дивимося з оптимізмом на результати програми обміну, які стануть відомі сьогодні протягом дня", - сказав грецький чиновник, який побажав залишитися невідомим. Нагадаємо, що про інтерес приватних інвесторів до участі в програмі має стати відомо до вечора 8 березня 2012 р.
Раніше з'явилися неофіційні дані про те, що всі грецькі банки візьмуть участь у програмі обміну держоблігацій. За словами представника грецького банківського сектора, кредитні організації країни володіють держоблігаціями країни на суму, що перевищує 40 млрд євро.
Невід'ємною складовою програми є участь приватних інвесторів у обміні грецьких держпаперів з скороченням 53,5% номінальної вартості. Офіційну пропозицію про обмін паперів було зроблено 24 лютого 2012 р. Банкам, страховим компаніям, пенсійним фондам і роздрібним інвесторам, яким належить близько 206 млрд євро грецького боргу, пропонується замість старих облігацій отримати нові з термінами обігу від 11 до 30 років і середньозваженою ставкою купона 3,65% (ставка буде наростати з первинних 2% до 4,3%).
За кожні 100 євро старих паперів інвестори отримають нові облігації номіналом 31,5 євро плюс короткострокові папери Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) номіналом 15 євро (таким чином буде реалізовано скорочення основного боргу на 53,5%). Грецький уряд встановив, що буде зобов'язаний виконати обмін тільки після досягнення 90-процентного рівня участі інвесторів. Якщо ж до обміну буде пред'явлено від 75% до 90% паперів, Греція прийме рішення, виходячи з консультацій з єврозоною і Міжнародним валютним фондом (МВФ).
Нагадаємо, тридцять найбільших власників грецьких держпаперів візьмуть участь в операції з реструктуризації боргу країни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас